U bevindt zich hier:

Welkom | Ons bedrijf | Historie
Joomla Slide Menu by DART Creations
Historie

HEUSDEN_VESTING

Het statige Heusden is gelegen aan de Maas en ontving in 1231 stadsrechten van Johan van Brabant. 

Van oudsher een stadje met een geheel eigen ambiance. Zo krijgshaftig als Heusden vroeger was, zo ontwapenend is het nu voor haar bezoekers.

Want achter de gerestaureerde vestingwerken treft u karakteristieke straten en stegen met prachtige monumenten en schilderachtige grachten aan. Op de vestingwallen kunt u een heerlijke wandeling maken en genieten van de vergezichten over de Maas en het Brabantse landschap.

Hotel Restaurant " In den Verdwaalde Koogel" is gevestigd in een pand dat dateert uit circa 1620. In de Bloeiperiode van Heusden gebouwd op toen al oude funderingen en keldergewelven en eens eigendom van burgemeester Johannes jacobus Bax. Het bedrijf dankt zijn naam aan een kogel in de gevel, bij een van de vele belegeringen van de vesting erin terecht gekomen, een tastbaar bewijs van een krijgshaftig verleden.

In den Verdwaalde Koogel is een echt familiebedrijf. In 1987 legde Monique en Auke Rauwerda de definitieve basis voor voor het bedrijf met de aankoop van In den Verdwaalde Koogel.